Call us

Patisso: artisanaal ijs

Coole creaties met dat tikkeltje extra

Als kind kon ik urenlang in de keuken in de potten en pannen staan roeren. Ik deed niks liever dan lekkere gebakjes maken waarvan mijn familie en vriendjes konden proeven. Tijdens de zomermaanden keek ik altijd enorm uit naar de komst van de ijskar.  De ijsventer had al vlug geen geheimen meer voor mij, want ik wou elke smaak geproefd hebben en vroeg hem naar alle details over elk ijsje.

Het was dan ook een logisch gevolg dat ik naar de bakkerijschool ‘Ter Groene Poorte’ in Brugge trok en me specialiseerde in brood, banket en chocolade. Nadien volgde ik nog verschillende cursussen ‘ijsbereiding’ in avondonderwijs. Mijn praktijkervaring kon ik opdoen bij bakkers en patissiers in zowel binnen- als buitenland. Intussen word ik regelmatig zelf gevraagd om demo’s te geven of om creaties uit te werken. Zo was ik onder andere actief als demo-chef op Broodway te Kortrijk en ontwikkelde ik ijscreaties in opdracht van IBC, deel van de Barry Callebaut Group.

In 2009 zette ik de stap om vanuit mijn passie en ervaring mijn eigen zaak Patisso op te richten. Net zoals in mijn kinderjaren hou ik er nog steeds van om mij creatief uit te leven in mijn atelier. Zo sta ik erop om elke ijscreatie te ontwikkelen vanaf de basis; de pure ingrediënten. Mijn roomijs maak ik volledig zelf volgens mijn eigen recepturen. En ook mijn sorbetijs, ijspatisserie, ijstaarten, sauzen, ijspralines en ijslolly’s bereid ik vanaf de basis. Zo hou ik tijdens het volledige productieproces perfect de controle over de smaak en kwaliteit van mijn ijscreaties. Elk ijsproduct dat mijn winkel buiten gaat, voldoet zo aan mijn persoonlijke ‘Patisso kwaliteitscriteria’. Daardoor kregen we in 2017 dan ook het authenticiteitslabel HIB (Handmade In Belgium) toegewezen, een erkenning voor ambachtelijke ondernemers.

Naast de artisanale smaak hecht ik ontzettend veel belang aan hoe een ijstaart of ijsgebak er uit ziet. Een originele presentatie van het dessert geeft elk feest dat tikkeltje extra waarvan men later nog lang zal napraten. Daarom hou ik ervan om unieke gelegenheidstaarten te creëren volgens de persoonlijke wensen van mijn klanten. Zolang ik me maar creatief kan uitleven met ijs.

Bon appetit!

Sophie Castelain

maandag: op afspraak
dinsdag: op afspraak           
woensdag: 13:00 - 18:00   
donderdag: 13:00 - 18:00   
vrijdag: op afspraak   
zaterdag: 09:00 - 12:00 


zomerverlof: van maandag 19 augustus 2024 t.e.m. vrijdag 30 augustus 2024

      

Esserstraat 26, 8550 Zwevegem
gsm 
0477 13 68 99

info@patisso.be

    
edit afsluiten